Doen we het goed of kan het beter?

Fantastisch netwerk, allerbeste relatie,

Op deze stralende morgen, die helaas begon met een enorme file, kreeg ik als eerste een mailtje binnen via het secretariaat van een opzegging van een van de leden. Ik kan daar eerlijk over zijn, dat vind ik echt altijd heel naar. Omdat dit uiting geeft aan ontevredenheid, aan tekort schieten van onze kant en toch niet in staat zijn geweest optimaal te servicen. Daar baal ik echt altijd weer enorm van!

Het is geweldig dat we blijven groeien, en nog overweldigender dat dit ook tijdens corona gerealiseerd is, maar opzeggingen blijven een pijnpunt. En dat is misschien ook maar goed ook want dat houdt ons scherp en alert. Dat zorgt ervoor dat we niet voldaan achterover leunen omdat het allemaal wel loopt. Integendeel!

Een mailtje waarin een lid klaagt over de weg die we zijn ingeslagen, door ook een flinke focus te leggen op cursussen en studie, en op de coaching die ik graag uit wil gaan breiden, raakt me oprecht. Ik wil dan het liefst de telefoon pakken, en vertellen dat we deze uitbreiding juist zijn gestart omdat hier zoveel vragen over binnenkomen.

Omdat we bij iedere opleiding en cursus weer zoveel tevreden professionals versterkt en bemoedigd, met certificaat en uitbreiding van hun netwerk, na afloop van een dag samen groeien, uitzwaaien en weten dat het ieder zoveel energie en positiviteit bracht. Dan wil ik graag vertellen van de professionals die ik de afgelopen jaren verder geholpen heb met coaching (gefundeerd op mijn studies en decennia lange ervaring in de sector)en die hier elke dag de vruchten van plukken. Dan popel ik om een berichtje te sturen om hem uit te nodigen voor een lunch of gesprek, om dit samen te bespreken.

Omdat ik vandaag start met het vervolgen van mijn NLP opleiding (het is tijd voor het behalen van mijn Master deze week 😉)besluit ik het even te laten rusten, zodat ik niet vanuit emotie reageer. En dan open ik mijn laptop, omdat ik te vroeg ben en graag nog even mijn mail doe voordat ik start. Ik lees de mails, van de professionals uit de expertteams, die enthousiast reageren.

Experts in logistiek, met wie we in gesprek zijn over de problematiek in deze assetklasse en de oplossingen die we samen kunnen stimuleren. Omdat we de professionaliteit en expertise geborgd hebben in het team, onder leiding van een sterke voorzitter. En omdat we gedurende het jaar wat voor ons ligt, we 5 focuspunten bespreken, uitwerken, delen met de sector en ons netwerk uitnodigen voor workshops, kennistafels, podcasts en andere media aandacht. Alles om de mogelijkheden tot samenwerking te versterken en te optimaliseren. Daarmee realiseren we versterking van elkaar, daarmee brengen we de problematiek naar een bespreekbaar level en ontstaan er nieuwe inzichten.

Ieder expertteam werkt samen volgens deze stellingen. Het expertteam ISIS, het laatst geformeerde, wat zich gaat buigen over impactvol beleggen, ontwikkelen en bouwen verheugt zich op de meeting in Amsterdam op 11 mei.  Expertteam Osiris, waarbij experts spreken over de zorg, die draait om mensen, maar mede door de dubbele vergrijzing onbetaalbaar wordt en qua personeel onuitvoerbaar. Zo belangrijk om de keten te transformeren c.q. anders te organiseren om een duurzame (lees: houdbare) vraag-aanbod situatie te krijgen.

Of expertteam ATUM, waarbij we dankzij de voorzet van Hester van Buren van Rochdale in gesprek zijn over het Meesterplan voor Amsterdam Zuid-)Oost en waar inmiddels het ministerie van binnenlandse zaken ook bij aangesloten is. Expertteam PATH, waarbij we iedere keer zulke verrijkende inzichten met elkaar delen omdat de retailsector zo aan verandering onderhevig is. Belangrijk om met experts te spreken over de winkelsteden die leden onder en tevens te ervaren welke winkelcentra het erg goed deden, en waarom.

Zo waardevol dat voor expertteam particulier beleggen Chepri, op 9 mei aanstaande Huib Boissevain een webinar geeft over beleggen in fondsen, om ook hier meer inzage en verdieping in te geven.

Daar denk ik dan aan en kijk naar de agenda. Nieuwe meeting voor CHONS, de Young Executives in ons netwerk, die zo enthousiast samenwerken en dolgraag hun eigen meetings wensten. Dan doen we dat!

Dan kijk ik naar de komende week, met een koffietafel in Arnhem bij Van der Valk (lekkere taartjes zijn al besteld!), waar mensen iedere keer zo enthousiast over zijn. Waar echt verdieping ontstaat en nieuwe business gedeeld wordt. Dan zie ik de meeting bij Plegt Vos, waar we spreken over modulair wonen, nieuwe woonvormen, nieuwe oplossingen. Dan zie ik de meetings tijdens Provada, elke dag, ieder dagdeel de beste en meest waardevolle meetings om jezelf te verrijken en je netwerk te versterken.

Gisteren ontving ik via de website een vraag over hoe je je netwerk kunt versterken. Dat doe je zo, door hier aan te sluiten, door hier onderdeel van te zijn, door hier gebruik van te maken. Elke week, en als je wilt iedere dag kun je elkaar spreken, zien en ontmoeten. Daar bouw je je netwerk mee, je zakelijke familie. Door te delen en te investeren.

Zou het daaraan liggen? Dat mensen het soms toch lastig vinden te delen? En te investeren? In tijd, energie en jezelf uitstrekken naar een ander? Zaken doen is gebaseerd op vertrouwen en dat wordt opgebouwd door elkaar te kennen en te ontmoeten.

Ik ben weer wat rustiger. Ik denk dat we op de goede weg zijn. En als je tips of adviezen voor ons hebt, laat het dan ajb weten? Niet opzeggen, we komen er samen altijd uit. Dat beloof ik!

Heb een fijne dag,

Alle liefs,

Claudia


Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen