Prelude van Mipim 2022 vanuit Sociëteit Vastgoed
13 maart 2022 
in MIPIM

Prelude van Mipim 2022 vanuit Sociëteit Vastgoed

Het was lang onzeker….gaat Mipim door in 2022? COVID leek lange tijd wederom een showstopper te zijn of te zorgen voor een beperkt aantal deelnemers. Ook vanuit onze Sociëteit hebben leden lang getwijfeld. Gaan we? Zoeken we elkaar op in Nederland of creëren we een hybride vorm.

Voor deze laatste vorm hebben wij uiteindelijk gekozen: Claudia die het ‘thuisfront’ coördineert met tevens de verhuizing naar ons nieuwe HQ en ik - Ron - mag als host annex gastheer onze leden verwelkomen op twee magnifieke diners - in het Majestic en Baoli - en zal tevens verslag doen van mijn observaties en bevindingen via korte blogs en video interviews.

Dit doe ik voornamelijk vanuit Club MIPIM ‘22 van onze internationale partner: Real Asset Media. Zij hebben een hoogwaardig driedaags, hybride programma met expert panels omtrent relevante thematiek zoals impact investing, ESG, logistics, healthcare en verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Dit is immers ook sterk gelieerd aan het centrale thema: ‘Driving urban Change’. Hoe kunnen we onze bestaande structuren aanpassen aan de veranderende vraag en noodzaak om positief bij te dragen aan het klimaatvraagstuk.

De COVID pandemie heeft hier een extra dimensie aan toegevoegd. Welke structurele aanpassingen gaan wij doorvoeren, denkend aan het hybride werken, gebruik van hotspots, meten van gebouwperformance voor gebruikers, complexiteit van verticaal verkeer, risicomanagement of selectie van onze locaties. Het fenomeen ‘smart’ wordt al vertaald op assets, steden en impliciet de gehele gebouwde omgeving met haar infrastructuur.

Ik kijk uit naar een positieve flow tijdens ons verblijf in Cannes en hoop velen van jullie te ontmoeten. Tevens wil ik ook kort stil staan bij de oorlog in Oekraïne, want het zijn onrustige tijden met veel menselijk leed. Laten wij daarom wat extra ‘care’ hebben voor elkaar, binnen de Sociëteit en in ons internationale netwerk.

Hoop nog diverse keren in de lucht te komen met zonnige berichten uit Cannes.

Kind regards,

Ron van Bloois
Docent Sociëteit Vastgoed Academy
ron@societeitvastgoed.academy
Link naar Real Asset Live: https://realassetlive.com/event-calender/
+31 (0)6 53 69 53 36

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen