Real Estate Radio Januari 2021

Vanaf het moment dat ik ondernemer werd, schreef ik. Ik publiceerde blogs en had hier zoveel plezier in dat ik me na een aantal publicaties en scripts, officieel journalist mocht noemen (blijkbaar was ik er ook nog best goed in). Super handig dit predicaat, want de internationale perskaart verschafte me vrijwel overal toegang toe! Beurzen bleken aparte perskamers te hebben (met heerlijke lunches en wifi), er waren aparte stoelen voor journalisten gereserveerd bij meetings (helemaal vooraan) en er was altijd een speciale behandeling wanneer je je als pers inschreef bij een kennissessie (“Wij hebben naar je uitgekeken, je koffie staat klaar!”).

Tijd voor Sociëteit Vastgoed

In 2016, toen ik Sociëteit Vastgoed lanceerde, voegde ik met veel plezier interviews met unieke vastgoedprofessionals aan mijn repertoire toe. Het gaf me enorm veel voldoening hun kennis en expertise te mogen delen in dit meteen al unieke platform. De interviews groeiden uit tot boekjes en reeksen waar naar uitgekeken werd. Het was natuurlijk ook geweldig fijn te zien dat een gesprek met een mooie persoon meer dan duizenden keren gelezen en gedeeld werd.

Daar voegden we na de lancering van Sociëteit Vastgoed Academy ook podcasts aan toe. Een geweldige mogelijkheid om zo via Spotify waardevolle gesprekken te kunnen delen met geïnteresseerden, op een tijdstip dat het hen uitkwam (Velen luisteren de podcasts tijdens sporten en de hond uitlaten!).

We namen vol overgave hierdoor opnieuw een deep dive in de vastgoedsector, en in de vastgoedkennis. Unieke persoonlijkheden deelden tijdens deze mooie gesprekken hun idealen, teleurstellingen, visie en zeker ook hun passie. Hun bedrijfsvoering werd gedeeld, en we kwamen steeds tot een prachtige verdieping tijdens deze gesprekken. Ook ten aanzien van onze relatie met elkaar!

Iedere periode brengt nieuwe toepassingen

Door de nieuwsbrief vol positief nieuws die we via Sociëteit Vastgoed uitstuurden naar opnieuw duizenden belangstellenden, werd er steeds meer een beroep op me gedaan om daar goede content voor te produceren. Dat was feitelijk niet ingewikkeld, want in de vastgoedsector is werkelijk iedere dag interessant nieuws te delen. Elke dag blijken er bijzondere verhalen te zijn die het verdienen gedeeld te worden en die daarbij als surplus de achterkant van de mens áchter de stenen openbaren. Dit is trouwens ook de naam van onze podcast publicaties, omdat wij altijd en vooral interesse hebben in de persoon achter de organisatie. Vastgoed is immers een absolute people’s business.

In 2020 vervolgden we met ook video’s op te nemen en te delen. Niet alleen van de Webinars die daarna gedeeld konden worden, waardoor de content en informatie steeds opnieuw bekeken kon worden, ook tijdens meetings en gesprekken werd deze mogelijkheid steeds belangrijker. We vinden het immers allemaal fijn naar een filmpje te kijken om daarin meegenomen te worden op kennis en details. Zeker als het onderhoudend en interessant is, en de mensen leuk zijn om naar te luisteren!

We raakten daar steeds beter mee bekend door de opstart van Business Masters Academy, in 2020. Een volledige online bibliotheek, met 10 volledige opleidingen/ cursussen voor persoonlijke ontwikkeling, met nieuwe inzichten en stimulans voor carrière, leiderschap en zakelijke en persoonlijke groei. De cursussen publiceerden we niet alleen in content, de meeste ervan hebben ook professionele video’s en presentaties om de content extra te versterken.

Real Estate Radio

Twee weken geleden, in januari 2021, opperde drs. Esther Dekker, die niet alleen member is van Sociëteit Vastgoed en hier veel nieuwe zakenpartners ontmoette, dat het wellicht tijd was voor een radiostation?

Enthousiast gingen we samen direct aan de slag met ideeën, een draaiboek, een logo, website én geweldige gasten voor onze pilot. We huurden een goede audio professional in, vroegen Consult Media te zorgen voor de foto’s en video opnames, zodat het allemaal teruggekeken kon worden en bouwden eigenhandig de studio op met elkaar die ochtend. Spannend was het zeker, we voelden ons als kinderen op de avond voor onze verjaardag! Om het extra feestelijk te maken bestelden we een heerlijke lunch bij ons vaste restaurant en genoten van dit moment die weer een nieuw tijdperk inluidde. Even tijd maken om samen te lunchen aan een mooi gedekte tafel maakte de aftrap van deze unieke middag nog specialer. Lekker eten en samen in gesprek gaan terwijl we de laatste details met elkaar doornamen, zorgde voor de ontspanning die we nodig hadden om met volle focus te kunnen beginnen aan dit nieuwe avontuur.

En zo startten we om 14uur de eerste Nederlandse radioshow voor alles wat met vastgoed te maken heeft, met 3 fantastische sprekers.

De eerste minuten ging er nog van alles mis, een kabel viel uit, er was teveel galm en de gekozen muziek (lekker uptempo) was helemaal nog niet lekker. Maar na 20 minuten werkte zowel de camera, als de geluidsapparatuur en de streaming perfect! De gesprekken met zowel Hans Touw, Jan van den Hogen als met Rogier van Heeswijk waren allemaal pareltjes vol diepgang en vastgoedinzichten.  Wat een fantastische mogelijkheid de sector nog beter te informeren, en nog directer kennis en expertise te delen! Feitelijk was het ook live tv, want we waren gedurende 3 uur ook live te volgen via www.realestateradio.nl.

Hoog in onze energie (zeg maar stuiterend) sloten we om 17uur af, enorm voldaan en onvoorstelbaar trots! We did it!

En het was een succes. Het regende appjes, mails en berichten via social. Luisteraars die enthousiast waren, vroegen of het teruggeluisterd kon worden (ja, binnenkort gepubliceerd op dit vastgoedstation) en wanneer de volgende show was. Die is op 26 februari 2021, opnieuw van 14-17uur.

Iedere laatste vrijdag van de maand is het vanaf nu dus feest in vastgoedland. Dan kun je uitkijken naar topsprekers, leuk nieuws, interessante details (gisteren vroeg een luisteraar bijvoorbeeld aan Jan van den Hogen de details omtrent de vastgoedfraude), vastgoed kennis (een andere luisteraar vroeg details omtrent het uitbreiden van zijn beleggingsportefeuille) en natuurlijk heerlijke easy listening muziek.

Verzoeknummers worden gedraaid (Hans Touw verzocht om Start me Up van de Stones) en vragen die via de chat binnenkwamen, werden uitvoerig beantwoord.

Real Estate Radio is een feit en na één keer al niet meer weg te denken bij het uiten en delen van kennis en informatie op de meest positieve en prettige wijze, zoals wij dat steeds zo graag doen.

Ben je erbij de 26e februari? Geweldig, ik kijk uit naar je komst en je aandacht!

Sociëteit Vastgoed heeft opnieuw een unieke mogelijkheid tot de sector informeren en verbinden invulling gegeven en ik beloof je, er volgt nog veel meer waarmee wij jou op de meest prettige wijze gaan verbinden en informeren!

Lieve groet,

Claudia

Claudia L. van Haeften- Coert MBA MSV

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen