mentormeeting societeit vastgoed
Leaders of Change
Sociëteit Vastgoed
Leaders of Change
10/13/2023
1 min
0

Transcenderen in de Vastgoedarena: Diepgaande Inzichten van Topspelers

10/13/2023
1 min
0

De recente mentorbijeenkomst van Sociëteit Vastgoed bij partner Vebego op de Zuidas bracht een waardevol scala aan inzichten van toonaangevende vastgoedexperts naar voren. 

Jaco Meuwissen, Enrico van Erkelens en Mark van Haasteren onthulden niet enkel tactische benaderingen, maar deelden ook onontbeerlijke levenslessen voor een doortastende carrière in de vastgoedwereld.

Met hyperfocus los je dingen op

De cruciale stelling "Niet alles leidt tot direct resultaat" onderstreepte de noodzaak van een langetermijnvisie, een onontbeerlijk perspectief in de vastgoedarena waar projecten vaak gestoeld zijn op geduld en doorzettingsvermogen.

Een andere sleutelboodschap was het belang van intuïtief handelen. Vastgoedprofessionals dienen niet enkel te vertrouwen op feitelijke data, maar dienen ook hun innerlijke kompas te volgen bij het nemen van beslissingen.

Altijd werken vanuit en met vertrouwen

Met een oog op de snel evoluerende vastgoedwereld, adviseerden de experts om kansen te omarmen en te adopteren. Het inspelen op innovatieve ontwikkelingen in deze sector kan immers leiden tot aanzienlijke groeikansen en strategische voordelen.

Het inbedden van duurzaamheid in vastgoedstrategieën werd gepositioneerd als een imperatief. De experts benadrukten het belang om zich te richten op een emissievrije kantooromgeving tegen 2030, rekening houdend met lopende huurovereenkomsten en financiële haalbaarheid.

De integratie van winkelvastgoed en het bouwen van woningen in een alomvattende vastgoedportefeuille werd gepresenteerd als mogelijkheden tot kansrijke investeringsstrategieën. Met een strategische benadering om de waardeketen in het vastgoed te beheersen, kunnen aanzienlijke synergieën en waardevermeerdering gerealiseerd worden.

Blijf in jezelf geloven en zorg ervoor dat je sterk blijft

Naast zakelijke inzichten, deelden de sprekers waardevolle levenslessen. Zo werd het belang van balans in het persoonlijke leven benadrukt, waarin quality time met gezin en familie een onmisbaar component vormt.

De weg naar succes in de vastgoedsector vraagt om een weloverwogen strategie voor groei binnen de organisatie. Dit impliceert een gedetailleerde focus op de kernsterktes van het team, waarbij de vraag naar toegevoegde waarde continu centraal staat.

De bijeenkomst sloot af met de klemtoon op geloof in eigen kunnen. Het behouden van vertrouwen, zowel in het team als in het eigen potentieel, werd als essentieel beschouwd voor degenen die streefden naar een betekenisvolle impact op de vastgoedsector.

Kansen zien en de stap durven maken

Al met al heeft deze wederom waardevolle mentorbijeenkomst van Sociëteit Vastgoed niet alleen een licht geworpen op tactische vastgoedstrategieën, maar heeft het ook de deelnemers zeker ook geïnspireerd om op een meer holistische wijze naar hun rol in de branche te kijken. De verzamelde inzichten zullen ongetwijfeld een blijvende invloed hebben op de koers van deze vastgoedprofessionals en hun bijdrage aan de verdere evolutie van de vastgoedsector.

Opnieuw een trotse bijdrage van ons netwerk en kennisplatform!

Claudia van Haeften
Founder Sociëteit Vastgoed

Reacties
Categorieën