Veneficus genomineerd voor PropTech bedrijf 2020
20 december 2020 

Veneficus genomineerd voor PropTech bedrijf 2020

Het Rotterdamse Data Science bureau is officieel genomineerd als PropTech bedrijf 2020. Veneficus heeft zich al enkele jaren verzekerd van een mooie positie binnen de vastgoedsector en heeft nog grotere ambities verteld Joost van der Zon, oprichter en mede-eigenaar van Veneficus.

Ruim 14 jaar geleden zijn wij als studenten Econometrie aan de Erasmus universiteit Veneficus begonnen met de gedachte dat de wereld van Data Science zo veel te bieden heeft voor diverse sectoren.

‘Via ons bestaande netwerk zijn wij 4 jaar geleden gestart binnen het vastgoed. Daar verbaasde wij ons erover dat er nog zo veel tactische beslissingen genomen worden zonder een statistische benadering. Dat heeft uiteindelijk geleid tot onze eerste applicatie Houzr die in maart dit jaar is gelanceerd. Houzr maakt door middel van algoritmes en big data het mogelijk residentiële nieuwbouwprojecten te optimaliseren. Door duizenden scenario’s te berekenen, weet u meteen waar de optimale combinatie ligt, tussen woonbehoeften en maximaal rendement.

Door middel van deze applicatie creëren wij voor projectontwikkelaars een versneld besluitvormingsproces, een geminimaliseerd investeringsrisico en helder in kaart hebben waar de woonbehoeftes liggen ten tijde van het in verkoop gaan van het project. Mede door deze applicatie en diverse projecten die Veneficus binnen het vastgoed heeft uitgevoerd zijn we genomineerd voor deze award.

Ondanks corona kunnen wij nu inmiddels zeggen dat wij een mooie klantenkring hebben opgebouwd die continu aan het uitbreiden is. De vastgoedsector is echt gigantisch aan het innoveren en zij ziet ook wat Artificial Intelligence, Machine Learning en Big Data kan toevoegen. Alon Jansen, onze nieuwe managing director, gaat ons de komende jaren helpen harder te groeien dan dat de data science markt doet en zo gaan wij vanuit de Veerkade in Rotterdam de vastgoedsector voorgoed verbeteren.

Wil jij dit Rotterdamse bedrijf en member Sociëteit Vastgoed helpen dit award te winnen ga dan naar: Stem hier En stem op Veneficus!

Veneficus

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen