Verwelkom kopers en huurders als gasten
20 november 2020 

Verwelkom kopers en huurders als gasten

Hans Peter Fris staat als derde generatie aan het roer van FRIS. Een lange historie betekent niet dat zijn bedrijf traditioneel ingesteld is. Integendeel. Om te innoveren, kijkt hij graag over de grenzen van de makelaardij. “Ik vind dat we ervaringen uit de hospitality-wereld ook in ons vakgebied moeten benutten. Als makelaar is het ons doel om het woongeluk van mensen te optimaliseren.

Meten is weten

Voor FRIS is de huurder een gast die je volledig opmaat moet ontzorgen. “Een huurder wil geen gedoe. Wij helpen daarbij. Niet alleen met een prettige en probleemloze woonomgeving. Daarin gaan we veel verder. Met services die afgestemd zijn op de behoeften van huurders. Afhankelijk van de bewoners varieert dat van een stomerijservice tot ondersteuning in zorg of een hondenuitlaatdienst. Hetzelfde geldt natuurlijk bij kopers.

Meet Amy

Om klanten échte gastvrijheid te bieden, ontwikkelde FRIS de Meet Amy-app. “Amy is onze digitale hospitality assistente. Ze is 24/7 bereikbaar en kent de wensen van huurders in een specifiek gebouw. De gebruiker bepaalt de ondersteuning en vragen of problemen worden snel opgelost.” Zo biedt Amy toegang tot instructievideo’s over de verwarming of keukenapparatuur. Ze informeert bewoners verder over zaken als liftonderhoud, glasbewassing en evenementen in de omgeving.

BIM-koppeling

Via de app kunnen huurders ook storingen of defecten digitaal melden. Door de BIM-gegevens van het gebouw te koppelen, gaat FRIS nog een stap verder. “We benutten de digitale informatie van een gebouw ook na de oplevering. Als er een ruit kapot is, stuurt de huurder een foto in. Door de combinatie van locatie-informatie en de maatvoering weet het onderhoudsteam precies welke ruit ze moeten bestellen. De huurder hoeft dus niet thuis te zijn voor het inmeten. Dat scheelt in ieder geval een contactmoment, is klantvriendelijker en efficiënter.”

Property Tech

Ook de eigenaar profiteert van de inzet van Property Tech. “Tevreden huurders zorgen voor minder mutaties, minder kosten en een beter rendement. Bovendien is de BIM-informatie praktisch bij onderhoud. De oppervlakten van bijvoorbeeld schilderwerk zijn vastgelegd, dus je krijgt meteen een goede offerte. Zonder extra meetwerk en minder kans op fouten. Door de slimme inzet van technologie en digitalisering zetten we de stap van pand gericht naar klantgericht handelen. En zorgen we dat huurders zich ook écht een gast voelen.”

Persoonlijke dienstverlening

Bij eerste verhuur- en projectmatige verkoopopdrachten gebruikt FRIS moderne tools. “We willen gegadigden zo efficiënt mogelijk aan woningen toewijzen en ze zo optimaal mogelijk begeleiden. Op besluitmomenten zijn we er daadwerkelijk om hen te helpen de juiste keuzes te maken. Voor de marktbenadering bieden we onze marketingcommunicatie services steeds meer integraal aan. Met een integraal adviestraject kunnen we ontwikkelaars grotendeels ontzorgen voor het commerciële deel van de ontwikkelingen. Uiteindelijk is digitaliseren en automatiseren een middel. Het doel is een zo persoonlijk mogelijke dienstverlening.”

Hans Peter Fris RT RMT

Managing Director
T +31 (0)20 – 301 77 00
M +31 (0)6 – 54 97 63 88
h.p.fris@fris.nl

Hans Peter Fris RT RMT

 

 

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op: FRIS.nl

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers. Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen