'Wij willen het meest klantgerichte vastgoedbedrijf van Nederland worden'
12 maart 2021 
in Member

'Wij willen het meest klantgerichte vastgoedbedrijf van Nederland worden'

Het Amsterdamse Fris Real People bestaat al bijna honderd jaar. En die eeuw is er niet aan af te zien, want de onderneming floreert als nooit tevoren. Wat is het geheim daarvan? We zitten aan tafel met Hans Peter Fris, managing director van Fris Real People zoals z’n visitekaartje vermeldt, en kleinzoon van oprichter Wouter Fris. Deze startte de onderneming in hypotheken en verzekeringen in de twintiger jaren van de vorige eeuw in Zaandam. Ondernemend als hij was zag hij in het nabije Amsterdam meer kansen en streek neer aan de Prinsengracht en, weer later, de Weteringschans.

“In zijn algemeenheid is er in de makelaardij niet heel veel sprake van strategisch denken. Woningen verkopen, daar ging het om” – Hans Peter Fris, Managing Director FRIS | Real People.

Kleinzoon Hans Peter is al net zo ondernemend. En vertelt onder andere enthousiast over zijn ambities (“het meest klantgerichte vastgoedbedrijf van Nederland worden”) en ergernissen (“het gebrek aan realiteitszin en bereidwilligheid van de politiek om het huisvestingsprobleem op te lossen”). Zoals het in een goed familiebedrijf gebruikelijk lijkt te zijn, startte Hans Peter zijn vastgoedcarrière, na een studie commerciële economie, buiten het eigen nest. Namelijk bij Zadelhoff in Den Haag. Hier leerde hij de fijne kneepjes van het vak. En van hieruit zette hij nog twee stappen, via Helm & Wesep Makelaars en Hulshof Makelaars, voordat hij in 1995 in het familiebedrijf bij zijn vader en oom instapte als gecertificeerd makelaar. Onder de voorwaarde dat hij het voor het zeggen zou krijgen.

Verder lezen

Over FRIS

Familiebedrijf FRIS is sinds 1923 uitgegroeid tot een full service vastgoed dienstverlener en één van de grotere zelfstandige beheerders voor vastgoed in Nederland. Onze diensten bestaan uit het beheer van residentieel en commercieel vastgoed, woning-, bedrijfs- en investeringsmakelaardij, projectmanagement, onderzoek & consultancy, taxaties en verzekeringen. Door de inzet van moderne marketingtools, specifieke software en actuele databases is een slagvaardige organisatie ontstaan die weet wat er speelt in de markt. Met een omvang van bijna 90 medewerkers staat FRIS garant voor persoonlijk contact, professionaliteit, flexibiliteit en daadkracht.

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen