societeit vastgoed
Vastgoedmanagement
Sociëteit Vastgoed
Vastgoedmanagement
03/27/2024
2 min
0

In het hart van de vastgoedsector vindt je de vastgoedbeheerder

03/27/2024
2 min
0

In het hart van de vastgoedsector, waar duurzaamheid, rendement, en huurderstevredenheid de kernpijlers vormen, staat het vak van vastgoedbeheerder centraal. Dit werd eens te meer duidelijk tijdens een recente bijeenkomst van het expertteam PTAH, geleid door gastheer Johan van Haaster, oprichter van Gapph, en een vooraanstaande professional in de vastgoedsector.

Van Haaster, wiens onderneming in de loop der jaren vier bedrijven overnam en zichzelf op de kaart zette vanuit een dringende behoefte aan kwaliteitsverbetering, heeft Gapph tot een leidende positie in zowel Nederland als België gebracht. Met een unieke benadering die verder gaat dan traditioneel beheer, richt Gapph zich, net als de aanwezige con-cullegae op de brugfunctie tussen de eigenaar en de eindgebruiker, waarbij de focus ligt op verduurzaming, rendement, onderhoud, en niet in de laatste plaats, de belangrijke huurderstevredenheid.

Vastgoedbeheer speelt essentiële rol

Tijdens de interactieve bijeenkomst, waarbij ook Michiel IJzerman, Jean-Paul Rouwette, Sander Groot en ikzelf aanwezig waren (Wouter Schuil en Sandra Heymans waren helaas verhinderd), werd benadrukt dat vastgoedbeheer niet louter een kwestie is van gebouwen onderhouden, maar de property manager de essentiële rol begeleidt in het faciliteren van groei, innovatie, en samenwerking in de sector. Van leegstand naar levendigheid, van beheer naar makelaardij, ontwikkeling, investering, en bouw - het veelzijdige traject dat Gapph heeft afgelegd is een goed voorbeeld voor de dynamische aard van de vastgoedsector en de wijze waarop de vastgoedbeheerder hier leidend in kan zijn.

De kern van het succes

De kern van het succes van property management ligt steeds meer in de erkenning van de waarde van data en de inzichten die dit biedt in huurderstevredenheid, kwaliteit versus kosten, en de anticipatie op toekomstige trends en behoeften. In een tijd waarin de traditionele benchmarks voor huurderstevredenheid niet langer beschikbaar zijn, heeft deze beroepsgroep zich actief toegelegd op het ontwikkelen van een datagedreven benadering die niet alleen de prestaties meet, maar ook voorspelt en stuurt. Daarnaast is er een blijvende tendens merkbaar, waarin de medewerkers op dezelfde voet staan als de eigenaar en klant. "Maak onderscheid, en zorg dat partijen authentiek blijven in hun dienstverlening en kwaliteit. "

Boodschap expertteam

De boodschap van dit expertteam aan de sector is helder: "Wees trots op wat je doet en deel je successen. Deel duidelijk wat het resultaat is waar je naar streeft. Dat dient duidelijk te zijn voor de medewerkers én de opdrachtgevers. Deel successen samen, en vergeet daarbij de property manager niet te benoemen!"

Gapph's aanpak

Johan leidde ons tijdens deze energieke middag door Gapph's aanpak, gericht op sociale betrokkenheid en technische ondersteuning. Uniek hoe deze hand in hand gaat met een commerciële drive en een 'blauw hart'. Dit unieke evenwicht heeft geleid tot significante groei en erkenning, niet alleen in de vorm van uitgebreide vastgoedportefeuilles en zakenpartners, maar ook in maatschappelijke bijdragen, zoals de ondersteuning van asielzoekers en het creëren van tijdelijke woonoplossingen, die kunnen transformeren naar permanente bewoning. Deze uitgebreide diensten en services worden nu ook ondersteund door Gapph's aanpak voor flexibele en modulaire woningen, als antwoord op een groeiende vraag in de markt.

Inspiratie en getuigenis

We waren het eens, het verhaal van Johan van Haaster en Gapph is een waardevolle inspiratiebron, zowel voor voor vastgoedeigenaren en eindgebruikers. Een getuigenis van het feit dat met de juiste focus en passie door scherpe visie, aanpak, en technologie, vastgoedbeheer een krachtige motor is voor groei, duurzaamheid, huurderstevredenheid en breed maatschappelijk rendement in de sector.

Met het oog op de toekomst en de uitdagingen die deze met zich meebrengt, staat expertteam PTAH klaar om de sector actief mee te nemen om de essentiële invulling van vastgoedbeheer helder te stellen en uit te bouwen. Gedreven door innovatie, kwaliteit, en een onwrikbare toewijding aan zowel de eigenaar, de medewerkers als de gebruikers.

Claudia van Haeften
Founder Sociëteit Vastgoed

Reacties
Categorieën