Dubai SVI
Beleggen
Sociëteit Vastgoed
Beleggen
01/15/2024
3 min
0

De Toekomst van Vastgoed Investeringen in Dubai - Een Unieke Kans voor Nederlandse Beleggers

01/15/2024
3 min
0

"Als oprichters van Pandora Properties in Dubai, hebben wij, Tillmann Kloss en Jan-Willem Visser, ons gespecialiseerd in het bieden van unieke investeringsmogelijkheden in een van de meest dynamische steden ter wereld: Dubai. 

Onze ervaring bij een top broker in Dubai heeft ons voorzien van de nodige kennis en connecties om onze klanten optimaal te ondersteunen. Wij richten ons specifiek op de Nederlandse markt, met een diepgaand begrip van de relevante wet- en regelgeving om de investeringspotentie van onze klanten te maximaliseren. 

We nemen jou graag mee op de details van deze wereldstad. 

Dubai staat bekend om zijn indrukwekkende skyline en baanbrekende projecten, en met een visie gericht op 2040, ambieert Dubai dan ook een prominente positie als wereldwijd zakencentrum. Deze ambitie is ondersteund door historische ontwikkelingen sinds de ontdekking van olie in 1966, en de oprichting van de Verenigde Arabische Emiraten. Dubai heeft zich reeds met succes heroriënteerd op toerisme en vastgoedontwikkeling, gedreven door het visionaire leiderschap van de Al Maktoum-familie.

De Toekomst van Dubai: Een Belofte van Groei en Innovatie

Met een focus op groei, innovatie, en het verwelkomen van bedrijven, ondernemers, en investeerders, is Dubai vastberaden om zijn ambitieuze visie te realiseren. De stad streeft ernaar een leidende rol te spelen in de wereldwijde economie en biedt daarmee een unieke kans voor Nederlandse beleggers om deel uit te maken van deze opwindende toekomst.

Visie 2040 en Duurzame Ontwikkeling

Zo streeft, in het kader van de Visie 2040, Dubai ernaar om zijn inwonersaantal meer dan te verdubbelen van 3,6 naar 7,8 miljoen inwoners. Vanuit dit aspect ligt er een sterke focus op het stimuleren van duurzame energiebronnen. Het Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum Solar Park, een belangrijk onderdeel van deze strategie, symboliseert Dubai's inzet voor duurzame energie. Dit zonnepark, dat zich uitstrekt over een gebied van 77 vierkante kilometer, staat symbool voor Dubai's toewijding aan duurzame energie. Tegen 2050 zal dit zonnepark naar verwachting maar liefst 75% van de totale energiebehoefte van de stad voorzien. 

Daarnaast zijn er plannen voor een nieuw vliegveld, dat naar verwachting het grootste ter wereld wordt. Een project dat bedoeld is om de capaciteit voor vluchten, toeristen en zakelijke reizen aanzienlijk te vergroten. Het ambitieuze doel voor dit vliegveld is om tegen 2030 het grootste ter wereld te worden, met een geplande capaciteit om jaarlijks 130 miljoen en vanaf 2050 na volledige voltooiing 260 miljoen passagiers te verwerken. Vooraanstaande luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates en Fly Dubai hebben reeds hun bevestigd om naar dit nieuwe vliegveld te verhuizen. De realisatie van dit vliegveld is een strategische zet om Dubai's positie als een belangrijke internationale hub te behouden en verder uit te bouwen.

Uniek Vastgoedaankoopproces

Het vastgoedaankoopproces in Dubai kenmerkt zich door off-plan aankopen met betalingen gespreid over de bouwperiode. Dit biedt investeerders flexibiliteit en de mogelijkheid tot het realiseren van tussentijdse winst. Daarnaast zorgt het verplichte gebruik van Escrow-rekeningen door ontwikkelaars voor extra bescherming van investeringen, waarbij gelden alleen worden vrijgegeven na goedkeuring door het Dubai Land Department. 

Een cruciaal voordeel van dit payment plan is dat alle termijnbetalingen tijdens de bouwperiode rentevrij zijn, wat leidt tot de volledige afbetaling van het vastgoed bij oplevering. Dit systeem biedt investeerders aanzienlijke flexibiliteit tijdens de constructiefase, inclusief de optie om het vastgoed door te verkopen vóór oplevering. Deze flexibiliteit stelt investeerders in staat om potentieel tussentijds winst te realiseren via een Return on Equity. Dit systeem zorgt voor continuïteit van de projecten, waarbij bij financiële problemen van de ontwikkelaar, een andere partij het project gemakkelijker kan overnemen.

Fiscaal Aantrekkelijk Beleid voor Investeerders

Al deze ambitieuze doelen en realisaties worden voortdurend ondersteund door een reeks projecten van zowel overheids- als private ontwikkelaars. Voor vastgoedbeleggers is Dubai dan ook bijzonder aantrekkelijk, tevens vanwege het fiscale beleid. Inkomsten uit vastgoed worden belast onder een tarief van 0%, wat grote voordelen biedt voor Nederlandse en Belgische inwoners, mede door een fiscaal verdrag tussen de Verenigde Arabische Emiraten en deze landen. Volgens dit verdrag worden alle inkomsten uit vastgoed belast in het land waar het vastgoed gelegen is. Zodra de inkomsten naar Nederland of België worden overgemaakt, worden deze beschouwd als reeds belast. Dit betekent dat zowel huurinkomsten als winst uit de verkoop van vastgoed direct netto resultaten opleveren voor de investeerders.

Dubai: Een Stad van Toekomst en Kansen

Dubai wordt vanwege de ambitie, investeringen, mogelijkheden en geboden kansen dan ook vaak beschouwd als een van de meest dynamische en snelst groeiende steden ter wereld. De stad, die ambitieus vooruitkijkt, richt zich actief op het aantrekken van investeerders en ondernemers, waarbij de stad zich continu aanpast en ontwikkelt om aan hun behoeften te voldoen. Dit heeft inmiddels  geresulteerd in Dubai's huidige status als een internationaal knooppunt voor toerisme, vastgoed en innovatie. 

Sluit je aan bij de Toekomst van Vastgoed in Dubai

Wij nodigen je uit om deze unieke kans te verkennen en deel uit te maken van Dubai's veelbelovende toekomst.  
Voor meer informatie of vragen, neem gerust direct contact op:

- Tillmann Kloss: +971 58 585 0814, Tillmann-Kloss@pandora-properties.com

- Jan-Willem Visser: +971 58 539 3571, Jan-Visser@pandora-properties.com

Investeer vandaag in de toekomst van Dubai en ontdek de mogelijkheden die deze dynamische stad te bieden heeft.
We hopen je snel te mogen verwelkomen in Dubai!"

NB. Sociëteit Vastgoed International kijkt ernaar uit je mee te nemen op meer internationaal vastgoednieuws, en tevens directe mogelijkheden te bieden voor ons netwerk van internationale vastgoedpropfessionals, beleggers en investeerders.


Reacties
Categorieën