claudia van haeften
Sociëteit Vastgoed
03/12/2024
2 min
0

De kracht van samenwerking en dienstbaarheid

03/12/2024
2 min
0

Op deze frisse maart-ochtend, terwijl ik achter mijn pc zit, en de eerste zonnige foto's uit Cannes voorbij zie komen, gaan mijn gedachten uit naar het aankomende MIPIM-evenement. Het is een moment dat ons opnieuw herinnert aan de kracht van samenwerking en het belang van een sterk netwerk. Mijn gedachten glijden weg naar het belang van samen het verschil maken, kracht delen en oplossingen realiseren, en herinner me hoe Martin Luther King destijds een hele natie mobiliseerde en inspireerde. 

Al meer dan 60 jaar geleden deelde hij zijn visie op een verenigd Amerika, waardoor hij het land dwong om wakker te worden en diepgaande, lang uitgestelde veranderingen door te voeren. Ik besef dat ik, zittend in het comfort van mijn heerlijke woning, veel te danken heb aan de dromen en het leiderschap van zulke grootheden.

Boulevard de Croisette Cannes

Ik herinner me hoe ik jaren geleden voor het eerst op diezelfde Boulevard in Cannes stond, mijn eerste MIPIM als ondernemer, na vele decennia werkzaam geweest te zijn bij vastgoedorganisaties was ik nu zelf in Cannes. Met Sociëteit Vastgoed, om mensen te verbinden en het goede nieuws te delen. Samen het verschil maken, alles is immers vastgoed. We leven, werken, verzorgen, leren, verblijven, recreëren erin, leven ervan en ermee. Vastgoed en de beslissingen die daarover genomen worden, bepalen zoveel van wat er in de wereld gebeurt. Mijn liefde voor vastgoed en de mensen die ermee werken kon ik hiermee gaan verbinden, op de meest effectieve en waardevolle wijze.

Hoogtepunt en nieuw begin

Het was een absoluut hoogtepunt in mijn leven, een nieuw begin en het kenmerkte een spirituele verbinding, enkel door daar te zijn, op die plaats waar ik zoveel bijzondere mensen had ontmoet en gesproken, mocht ik nu zelf delen waarmee we elkaar kunnen versterken – Het ontroert me als ik eraan denk wat er sindsdien door samenwerking en geloven in het positieve verschil maken gerealiseerd is. 

Dan glijden mijn gedachten terug naar de grote leider Martin Luther King. Ik was een kind toen hij zijn beroemde toespraak hield, en ik vraag me af hoe mijn leven eruit had gezien zonder hem en zonder al die moedige mannen en vrouwen, wiens namen we niet kennen, die naast hem streden voor rechten en waarden. Wie weet welke kansen wij dan hadden gehad?

Ik wil op deze ochtend van de opening van MIPIM dan ook graag mijn favoriete citaat van Martin Luther King Jr. met jou delen, een citaat dat velen van jullie kennen, omdat ik het al vaak heb herhaald: “Iedereen heeft de macht om groot te zijn, niet om beroemd te zijn, maar om groot te zijn, omdat grootsheid wordt bepaald door dienstbaarheid.” 

Dit citaat is voor mij een mantra geworden. 

"Iedereen heeft de kracht voor grootsheid, niet voor roem, maar voor grootsheid, omdat grootsheid wordt bepaald door dienstbaarheid." Daarom heb ik dit als leidraad in mijn leven genomen. Ik heb ontdekt dat wanneer je het paradigma van waar je aan denkt of aan werkt, of wat je aanbod is voor de wereld, verandert in termen van dienstbaarheid, het je perspectief verandert. Het verschuift de manier waarop je ernaar kijkt. 

Daarom wil ik jullie vragen, nu jullie nadenken over MIPIM en wat het persoonlijk voor jullie betekent en voor onze sector, hoe manifesteert dienstbaarheid zich in jullie werk en in jullie dagelijks leven? Hoe leef je een leven van en door dienstbaarheid? En terwijl we deze bijzondere leider in gedachten eren en bedanken voor zijn wijsheid, wens ik jullie allen een inspirerende en waardevolle MIPIM toe.

Fijne MIPIM voor iedereen en heb een goede week met elkaar.

Claudia van Haeften
Founder Sociëteit Vastgoed & Co.

Reacties
Categorieën