societeit vastgoed JLL
Leaders of Change
Sociëteit Vastgoed
Leaders of Change
01/19/2024
3 min
0

De kernwaarden van dé vastgoedfamilie

01/19/2024
3 min
0

De vastgoedsector is niet alleen een dynamische en groeiende industrie, maar ook een veld waar competentie, creativiteit en moed samenkomen om innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken te creëren. Sociëteit Vastgoed, als voortrekker in deze arena, begrijpt het belang van kennisdeling, constante ontwikkeling en het bouwen aan een sterk netwerk om deze kernwaarden te belichamen en het grotere plaatje in zicht te houden.

Bij Sociëteit Vastgoed stimuleren we onze leden om van elkaar te leren en kennis uit de sector te delen, zodat we samen kunnen groeien en onze keuzes en handelswijzen kunnen optimaliseren. Gisteren startten we hier het nieuwe jaar mee, bij onze vrienden van Vesteda. Samen kennis, netwerk en inzichten delen om elkaar te versterken. Wat een geweldige start van het jaar. Het is deze collectieve intelligentie en zakelijke familie, die ons helpt om het maximale uit onze relaties en netwerken te halen.

Vooravond maatschappelijke transitie

Ik neem je graag even mee op de terugblik, die ik schrijf met een grote glimlach. 

Wij staan aan de vooravond van een maatschappelijke transitie, waarbij de overstap van 'ego' naar 'eco' en van welvaart naar welzijn centraal staat. Dienstbaarheid wordt het nieuwe denken; een kans voor de vastgoedprofessional om bij te dragen aan het floreren van het ecosysteem. Sociëteit Vastgoed neemt hierin graag samen met haar partners een leidende rol, door niet alleen de focus te leggen op rendement en de gezondheid van organisaties, maar ook door betekenis toe te voegen en concreet te worden in onze acties.

We definiëren hiermee samen een nieuwe balans die meer omvat dan het verleden ons heeft aangeboden. Een balans waarin kennis, inzicht en dienstbaarheid leiden tot het floreren van zowel het individu als de gehele sector. Als vastgoed het grote verbindende element is, dan is Sociëteit Vastgoed de katalysator in dit proces, de brug tussen kennis en praktijk, tussen individu en gemeenschap, tussen heden en toekomst.

Jaaropening 2024

Gertjan van der Baan opende met een sterke speech in een volgeboekte zaal, waarna een dik applaus klonk als dank voor zijn waardevolle gelegde fundament in de sector.

De visie op het nemen van betere beslissingen door het verkrijgen van kwalitatieve kennis en informatie werd daarna krachtig invulling gegeven door voorzitters van expertteams, Oscar van Opstal, Drs. Esther Dekker, Jan van den Hogen en Philippe Albrecht Van den Broeck, met Ron van Bloois als altijd inspirerende moderator.

Na de pauze en verhelderende keynote over wetten en regelgeving van Claudia van Meurs - Janssens, bogen wij ons actief over de woningmarkt met een inspirerende paneldiscussie met experts als Astrid Schluter, Hans Peter Fris, Niek Verra, Bastiaan Minderhoud en Edward Touw die verdiepende inzichten in de markt en ontwikkelingen in de residentiële sector bood.

Kernwaarden

Ik neem je ter onderbouwing van mijn gedachten nog graag even mee op een korte omschrijving van mijn passie, waar ik onze gasten mee wilde stimuleren. Want door vandaag invulling te geven aan het maken van keuzes, kun je morgen het beste leven realiseren. In welzijn, welbevinden, en welvaart.

1. **Competentie**: Competentie in de vastgoedsector betekent het bezitten van de benodigde kennis, vaardigheden en ervaring om effectief en efficiënt vastgoed te beheren en te ontwikkelen. Voor Sociëteit Vastgoed  betekent dit dat wij onze leden alle mogelijkheden bieden om te trainen en te ontwikkelen via de Academy, zodat men altijd up-to-date is met de laatste markttrends, wet- en regelgeving, en zowel de marktbepalende als de technologische ontwikkelingen.

2. **Creativiteit**: Creativiteit is essentieel om innovatieve oplossingen te vinden voor complexe vastgoedvraagstukken. Sociëteit Vastgoed levert door de masterclasses, de podcasts en de meetings nieuwe inzichten tot creatieve structuren, unieke marketingstrategieën of originele ontwerpen voor vastgoedprojecten. Out of the box denken zorgt voor nieuwe zienswijzen die je horizon verbreden en je toegang bieden tot nieuwe werelden, zoals we dat ook doen bij Sociëteit Vastgoed International. 

3. ** Courage/ Moed**: Moed in de vastgoedsector houdt in dat je bereid bent om risico's te nemen en moeilijke beslissingen te nemen. Sociëteit Vastgoed toont  deze waarde door te tonen en te investeren in kennis in opkomende markten, door inzichten te bieden, ook over duurzame projecten met een langere termijnvisie. 

4. **Communicatie**: Effectieve communicatie is cruciaal om alle betrokken partijen, van investeerders tot huurders, goed geïnformeerd en betrokken te houden. Sociëteit Vastgoed blinkt uit in communicatie door transparantie in posts, artikelen, podcasts, rapportages, en door heldere inzichten te bieden via duidelijke communicatiekanalen en regelmatige updates te bieden over vastgoedontwikkelingen.

5. **Coaching**: Coaching gaat over het begeleiden en ontwikkelen van personeel en partners om hun volledige potentieel te bereiken. Sociëteit Vastgoed levert mentoring-programma's voor professionals met regelmatige trainingssessies voor hun team.

6. **Compass / Kompas**: Een kompas staat voor de ethische en morele richtlijnen van een organisatie. Voor Sociëteit Vastgoed betekent dit het naleven van een strikte ethische code en het handelen in het beste belang van de leden, de maatschappij en het milieu.

7. **Citizenship/Burgerschap**: Burgerschap in de context van vastgoed kan verwijzen naar maatschappelijke verantwoordelijkheid en het bijdragen aan de gemeenschap. Sociëteit Vastgoed bevordert de sociale cohesie en investeert in duurzame en langjarige relaties die een positieve impact hebben op de omgeving.

Laten we deze reis samen voortzetten, met openheid, betrokkenheid en de bereidheid om te dienen. Want door vandaag de juiste keuzes te maken, bouwen we aan een toekomst waar welzijn, welbevinden en welvaart hand in hand gaan. Dat is de kracht van Sociëteit Vastgoed – samen groeien naar een duurzame, bloeiende toekomst.

Met alle liefs,

Claudia L. van Haeften
Founder Sociëteit Vastgoed

PS. Heb je ook interesse om mijn boek De Kracht van Keuzes te lezen? De 2e druk is zojuist verschenen. Het is oa verkrijgbaar bij bol.com.


Reacties
Categorieën