societeit vastgoed
Leaders of Change
Sociëteit Vastgoed
Leaders of Change
01/24/2024
3 min
0

XS-sessies bij Sociëteit Vastgoed: Een Nieuwe Vorm van Kennisdelen en Persoonlijke Groei

01/24/2024
3 min
0

In een tijdperk waarin de wereld snel verandert en de nadruk steeds meer verschuift van materieel succes naar persoonlijke ontwikkeling en welzijn, introduceert Sociëteit Vastgoed Consulting een innovatief concept: de XS-sessies. Deze sessies, die vier keer per jaar plaatsvinden, zijn ontworpen om de leden van de Sociëteit niet alleen zakelijk, maar ook persoonlijk te verrijken.

Tijdens de Ladies in real estate lunch bespraken wij de wens een verdieping met elkaar te realiseren en invulling te geven door met elkaar in gesprek te gaan, terwijl we voorbij de zakelijke details gaan. We wensen te bespreken waarmee we de zachte kanten van ons ondernemerschap invulling geven. Hoe geven we uiting en invulling aan sturend leiderschap? Ook aan onszelf?

Hoe zijn we trouw aan onszelf terwijl we wel de focus houden op het rendement en de winstgevendheid van onze bedrijven? Wat zijn de softskills die ons verrijken en de ware persoon tonen, die daarnaast zorgt voor de menselijke verbinding, als uiting van de versterking van persoonlijke relaties?

Veel vragen waar we met elkaar over in discussie wensen te gaan. Vertrouwd, besloten en met een visie die gericht is op het realiseren van meerwaarde. Voor onszelf, maar ook voor onze omgeving en zakelijke invulling. Zo geven we voeding aan het hart achter de stenen in de sector.

Concept van de XS-sessies

Elke sessie geeft invulling aan de organisatie van een unieke bijeenkomst waarbij leiderschap, kwetsbaarheid en kruisbestuiving centraal staan. Deze bijeenkomsten zijn meer dan alleen netwerkevenementen; ze zijn een platform voor verdieping, discussie en persoonlijke ontwikkeling. De kern van deze sessies ligt in het bespreken van thema's die verder gaan dan de traditionele ROI (Return on Investment), en zich richten op ROL (Return on Learning).

Ingrediënten van de XS-sessies

1. Frequentie en Setting: Vier keer per jaar, in een intieme setting met een gezamenlijke lunch.

2. Thema's: Elk van de sessies heeft een specifiek thema dat relevant is voor zowel persoonlijke als professionele groei.

3. Communicatie en Transparantie: Open en eerlijke gesprekken staan centraal, waarbij deelnemers worden aangemoedigd om hun gedachten en gevoelens te delen.

4. Soft Skills en Personeelsontwikkeling: Focus op het ontwikkelen van vaardigheden zoals empathie, communicatie en leiderschap.

5. Verantwoordelijkheid en Waarden: Reflectie op persoonlijke en zakelijke waarden en verantwoordelijkheden.

6. Toekomstvisie: Discussies over waar men over een jaar of 5 jaar wil staan in het leven, en in het bedrijf.

7. Energie en Beleving: Het creëren van een energieke en meeslepende ervaring.

8. De Zachte Kanten van Ondernemerschap: Verkenning van de minder tastbare aspecten van het bedrijfsleven.

9. Brainstorm en Balans: Gezamenlijke brainstormsessies om tot nieuwe inzichten en balans te komen.

10. Bezieling en Veiligheid: Een veilige omgeving creëren waar bezieling en passie gedeeld kunnen worden, ook vanuit de S van ESG.

Doelstelling en Impact

De XS-sessies zijn ontworpen om de leden van Sociëteit Vastgoed & SV Consulting te helpen groeien, zowel professioneel als persoonlijk. Ze bieden een kans om uit de cocon te stappen, van elkaar te leren, en een diepe verbinding te ervaren door kwetsbaarheid te delen. Deze sessies gaan over het vinden en ontwikkelen van rendement in zowel het bedrijf als in het individu.

Toekomstperspectief

In een wereld die zich beweegt van ego naar eco en van welvaart naar welzijn, zijn de XS-sessies een broodnodige vernieuwing in de manier waarop we zakendoen en met elkaar omgaan. Ze bieden een unieke kans voor leiders om impactvolle veranderingen te implementeren, niet alleen in hun bedrijven maar ook in hun persoonlijke levens. Dit is concreet invulling geven aan de kracht van keuzes.

Conclusie

Sociëteit Vastgoed Consulting zet met deze XS-sessies een stap vooruit in het aanbieden van een holistische benadering van zaken doen. Binnenkort kunnen onze leden uitnodigingen verwachten voor deze sessies, waarin de focus zal liggen op de soft skills van ondernemerschap, de bezieling van onze bedrijven, en de waarden en visie die we willen voeden door te delen. Het is een kans om samen te groeien, te leren en te evolueren in een tijd van grote verandering.

De sessies zullen plaatsvinden in ons kantoor in Arnhem, en bij gebleken succes zullen we deze uitbreiden naar meerdere regio's in Nederland. Ik kijk ernaar uit ook externe sprekers uit te nodigen voor deze meetings, ook buiten de vastgoedsector, om de kruisbestuiving invulling te geven door te leren van andere industrieën en sectoren.

Ik verheug me nu al deze mooie sessies te mogen gaan organiseren en jou hiermee een nieuwe, gewenste vorm van verdieping en verrijking mee te kunnen geven. Tot Sociëteit Vastgoed!

Claudia van Haeften
Founder Sociëteit Vastgoed

Reacties
Categorieën